Diyetinizde tuzu kısıtlamanızı gerektiren birçok neden vardır. Aşırı tuz tüketimiyle yüksek kan basıncı arasındaki ilişkiyi destekleyen sayısız çalışmalar yapılmıştır. Tuzsuz diyet tatsız diyet demek değildir. Çeşitli bitkisel karışımlar ve baharatlar kullanarak yemeklerinizi çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Örneğin
fesleğen, maydanoz, biberiye, kekik, sarımsak ve soğanın hepsini veya birkaçını karıştırarak tuz yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
- Fesleğen, maydanoz ve kekiği domates sosuyla karıştırıp makarna veya pilav ile servis edin.
- Dereotunu sebzeli pilav, kurufasulye veya yoğurdunuza ilave edebilirsiniz.
- Sarımsak, kekik ve maydanozu karıştırıp etiiz veya patates püresinin üzerine eklemeyi deneyin.
- Biberiye, kekik, soğan, sarımsağı 1 kaşık sıvıyağında soteleyerek buharda pişmiş sebze veya çorbanıza karıştırın.
Dyt. Burcu TUNÇ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder