Bu sene 16 Aralık'a denk gelen Aşure Günü için yapılan aşure tatlısı, Hicri takvimde Muharrem aynının onuncu günü yapılan tatlıdır. İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh'un Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır.Temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, kurufasulye, pirinç kullanılarak yapılır. Süsleme amacı ile ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılır.
1 Kase Aşurenin Besin Değeri: 300-350 kalori enerji
8 g protein
5 g yağ
85g karbonhidrat
350 IU A vitamini
2 mg demir
68 mg kalsiyum
0.3 mg B1
0.03 mg B2
1.6 mg Niasin
NOT: Taze meyveli aşure tarifi için
Sağlıklı Tariflere bakınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder